BARCELONA BRÖLLOPS GUIDE

BARCELONA BRÖLLOPS GUIDE

Funderar ni på att gifta er i vackra Barcelona? Denna blog posten har som ändamål att förklara vad det innebär att gifta sig här med svårigheter, möjligheter, ideer och förslag och framför allt är den till för att hjälpa er när ni fattar ert beslut. Det finns många anledningar till att våra par väljer Barcelona som destination för deras bröllop. Först och främst är det för att det är så lätt att förälska sig totalt i denna staden! Den har liv och rörelse, är spännande och romantisk och erbjuder mångfald och bra priser. Ni kan fira strandbröllop, gifta er i Park Guell, hyra en villa tillsammans med era nära och kära, ha ett slott för er själva för en dag, njuta av lugnet på en vingård eller Masia ute på landet, imponera på era gäster på ett lyx hotell, Barcelona har allt!

Vädret hjälper också till då medeltemperaturen är över 20 grader från Maj till Oktober och badsäsongen börjar ofta redan runt Påsk och man kan ta sista doppet i slutet av Oktober. Här kan ni se medeltemperaturerna. Att äta och dansa under stjärnorna och ge era löften utomhus omgivna av sol och sand eller i lummig grönska är obetalbart. Kolla vår ögenblick sida för att få tips om hur andra par sagt “Ja”till varandrai Katalonien.


SPÄNNANDE MODE SCEN

Belevrade shoppare eller par som letar efter bröllopskläder blir inte heller besvikna här! Variationerna och priserna på lokalproducerade kreationer är riktigt bra. Barcelona erbjuder unika bröllopsklänningar från världsberömda designers och mycket begåvade lokala förmågor. Med platser som La Roca Village, Passeig de Gracia och butiker i Born, står shopping högt på listan av saker att ta sig för här. Pronovias är berömt för sina utsökta klänningar och Otaduy stoltserar med de mest bohemiskt inspirerade underverk. Vi har en personlig stylist som antingen kan hjälpa dig att inhandla Klänningeneller planera besök på några av de bästa och mest unika märkena och affärerna så att shopping upplevelsen blir så avslappnad och fri från stress som möjligt!

 


OKONVENTIONELLA DRÖMMAR

En annan väldigt bra anledning till varför ni skulle välja Barcelona för att bedyra varandra er kärlek är det faktum att det är ett utmärkt sätt att kringgå gamla konventioner. Till ett bröllop utomlands behöver ni inte bjuda den där nästkusinen du inte har något gemensamt med, ni måste inte bjuda allihop, bara de som står er absolut närmast. Kanske ni vill fira ert bröllop helt privat, bara sticka iväg ni två? Ni kan också välja en unik plats och mottagningsstil, buffet, grill tema, Spansk musik och föreställningar, limbo på stranden, jazz i trädgården, skapa era högst personliga, oförglömliga upplevelser här!


BUDGETEN RÄCKER LÄNGRE

Att planera budgeten för ett bröllop är alltid lite svårt. Hur mycket ni vill spendera är helt upp till er och vi kan arbeta med både stora och små budgetar. I vilket fall som helst så räcker pengarna längre i Barcelona, det står fast. Beroende på var ni befinner er kan det vara billigare för alla att flyga till Barcelona än till er stad, speciellt om gästerna kommer från olika delar av världen. Alkohol och mat är mycker billigare än på de flesta andra ställen och katalanerna är generösa ovanpå det. Ni kan njuta av en 1,5 timmars aperitif, tre rätters, bröllopstårta, 2 timmars fri bar och samtliga drycker för runt 125 Euros per person. Mindre för en grill fest, mer beroende på specifika önskemål men detta priset är realistiskt.

Barcelona är en stad att upptäcka och uppleva utomhus och många attraktioner är gratis vilket stränderna också är. Lokaltrafiken är effektiv och billig och det är lätt att resa runt i detta land där utbudet av platser att fira smekmånad på är oräkneliga!

Vårt team hjälper er gärna med förhandlingar med leverantörer, få bra pris på hotel, överföringar mellan länderna så vi undviker bankernas avgifter, kontroll av finanser åt er och jobbar inom er budget men mest av allt ser vi till att allt är kristallklart och överskådligt så att ni känner att ni har full kontroll.

 


ALLA SORTERS VIGSLAR ÄR VÄLKOMNA

För ett icke-religiöst bröllop har ni möjligheten att skapa er egen humanistiska vigsel. Kanske vill ni hellre gifta er i ett kapell eller i en världsberömd kyrka? Oavsett tro och ursprung kan vi hjälpa er med allt från en svensk präst, en tysk humanistisk celebrant till en lokal Rabbi.

Protestantiska bröllop kan firas i en del kyrkor i Barcelona, bland annat Sagrat Cor på Tibidabo och Dominicus i Born området. Vi har organiserat många olika sorters bröllop från svenskt religöst på en takterrass I Barrio Gotico till Österrikiskt på stranden. Hör av er och dela med er av era drömmar! För Skandinaviska bröllop Scandinavian weddings kan vi organisera er präst genom Svenska Kyrkan på Mallorca eller Norska Sjömanskyrkan. Observera att ni då betalar prästens resekostnader och att boking bör ske med framförhåll.

Vi kan också tillhandahålla tysk och engelskspråkinga katolska präster och hjälpa er med all pappersexersis. Vi har också hjälpt blandade par från olika trosriktningar med deras ceremonier. Utifall att en av er är katolik och en protestant till exempel, så planerar prästen tillsammans med er en ceremoni med olika frågor under utbytet av era löften samt element under vigseln som gör att samtliga gäster känner sig välkomna och motiverade att deltaga.

Våra humanistiska celebranter kan skapa en meningsfylld vigsel på vilket språk som helst eller blandningar av språk åt er!

MER TID TILLSAMMANS MED NÄRA OCH KÄRA

Itsället för att bara träffa era gäster under mottagningen och ha känslan av att ni inte hade tid att prata med alla om ni gifter er hemma så har ni mer möjligheter till kvalitets tid om ni bjuder gästerna till Barcelona. Ni kan hyra en villa eller lägenhet tillsammans med, eller i närheten av, familj och vänner, fixa en sammankomst kvällen innan brölloppet, en brunch eller grillning på stranden dagen efter? Var medvetna om att inbjudna kommer att göra sitt yttersta för att kunna komma så räkna med fler bekräftelser än vid ett bröllop hemma. Ju fler desto bättre och roligar men håll dem inom er budget! 


FANTASTISKT UTBUD AV MAT OCH DRYCK

Trötta på att äta ungefär samma sak på alla vänners bröllop medan man tänker på att måltiden bara är något man måste igenom för att börja ha riktigt kul efteråt? Inte här i Barcelona! Oavsett om du är en äkta matfantast eller bara uppskattar en utsökt måltid så är maten här alltid helt fantastisk. Denna stad är stolt over sina många Michelin-Stjärnor restauranger. Man kan hitta lokala mat marknader över hela stan och som juvelen i kronan har vi ju underbara Boqueria. Se till at boka bord tidigt till Michelin restauranterna då de är väldigt populära. Barcelona är omgivet av vingårdar och har 6 vinregioner från det karga Priorat med starka röda viner till Alella med deras fräsha ljuva vita viner och vi får inte glömma Cavan! Världsberömda Codorniu och Torres  kan man besöka med tåg och vi hjälper gärna till med guidade turer eller bröllop på privata vingårdar i hela Katalonien regionen. Det finns ingen anledning till att ni och era gäster inte skulle avnjuta de lokala dryckerna från början till slut på er stora dag!